Kökkö blogi

sunnuntaina, lokakuuta 05, 2008

Riihimäen Kahvila Korvan avajaiset

Lauantaina 4.10 oli Riihimäen Kokoomuksen kampanjakahvilan, avajaiset. Sää olisi saanut olla parempi, mutta pakko kyllä sanoa että tunnelma oli innostunut kaikilla paikalla olevilla ehdokkailla ja mukavasti pääsi juttelemaan ihmisten kanssa jotka halusivat tulla meitä ehdokkaita testailemaan.

Pidempipuoleisia keskusteluja kävin kolmen henkilön kanssa. Mukavasti ajatukset menivät varsin yhteen heidän kanssaan. Silloin tulee mukava tunne että ollaan oikealla asialla. Yrityksiä houkuteltava enemmän keskustaan, uutta julkisrahoitteista teatteria ei tarvita eikä kaupungilla olisi siihen varaakaan ja veroäyriä ei koroteta kuin vasta viimeisenä keinona, koska se tie on vaarallinen yksityiselle taloudelle joka terveen tulopohjan kaupungille viimekädessä luo.

Erityisen ilahtunut olen siitä, että äänestäjät eivät todellakaan odota pelkkää vakuuttelua siitä kuinka ehdokas lupaa lisää rahaa kaikenlaiseen kivaan. Selvästi oli aistittavissa asenne jossa ymmärretään että ihan sen perusäänestäjänkin, kaupunkilaisen, tulee olla työllään olla kaupungin kehittämisessä mukana ja kaikkeen ei aina ole varaa. Täytyy tiedostaa mikä on realistista ja järkevää eikä heti olla lupaamassa asiaa joka vain kuulostaa kivalta. Todella hienoja esityksiäkin asioiden kehittämisestä sain kuulla, esimerkiksi terveyskeskuksen byrokratiaa esitettiin siirrettävän enemmän yhden luukun malliin, kun kertoivat kuinka hassusti se tällä hetkellä tuntuu toimivan. Tällaisia, teknisiä esityksiä ja toiveita on mukava ottaa vastaan ja ilomielin yrittää hoitaa niitä kuntoon. Olisikin mukavaa jos enemmän keskityttäisiin entistä enemmän (toki sitä tehdään nytkin jonkin verran) politiisessa keskustelussa siihen, kuinka asioita hoidetaan teknisesti.

Loppupeleissä kaikki haluavat aina hyvät palvelut kaikille ihmisille. Sen takia pelkkä listaus kuinka 100+1:tä asiaa parannetaan ja ovat tärkeitä ei hirveästi äänestäjälle anna. ”Tarvitseeko terveydenhoito lisää panostusta?” No ainahan terveyttä kannattaa lisätä!