Kökkö blogi

lauantaina, helmikuuta 24, 2007

Hei, mä oon oikeesti vasemmalla!

Ei nyt sentään, tulipahan tuollainenkin heitto mieleen kun testailin hesarin vaalikonetta. Kokoomusta ja Keskustaa tarjosi, mutta erikoisempana tuloksena tuli kuudenneksi paras ehdokas, vasemmistoliiton Seppä Matti. Joitakin poimintoja tyypin vastauksista:

3. Mitä mieltä olette seuraavasta väittämästä: Globalisaatio ja vapaakauppa ovat olleet suomalaisten hyvinvoinnille pääosin hyödyksi.

Matin vastaus (kuten omanikin): Täysin samaa mieltä.

Matin kommentti: Jos vaihtoehtona olisi ollut sääntelytalous ilman kaupan vapautta, olisi hyvinvointimme epäilyksettä aivan toista luokkaa. Globalisaatio on lisäksi hyödyttänyt kehittyviä kansantalouksia.

Enpä olisi sitä itse toisin sanonut.

6. Palkkaverotusta tulisi seuraavalla vaalikaudella

Matin vastaus (kuten omanikin): Keventää jonkin verran.

Matin kommentti: Työn tekemisen paras kannuste on työstä saatava palkka. Omistamisen kannattavuutta on vastaavasti heikennettävä, jotta verotulot riittävät palvelujen tuottamiseen.

Ensimmäisestä kommentista täysin samaa mieltä. Toisesta lauseesta en. Tosin käsittääkseni ihminen tekee päässääntöisesti työtä että voisi omistaa erilaisia tavaroita.

12. Mitä mieltä olette seuraavasta väittämästä: Suomeen tulisi rakentaa kuudes ydinvoimala.

Matin vastaus (kuten omanikin): Täysin samaa mieltä.

Matin kommentti: Pohjoinen ulottuvuus edellyttää halpaa energiaa, jota työpaikat säilyvät ja koko maa voidaan pitää asuttuna.

Jep, jep. Punavihreys kunniaan!

18. Miten Suomen puolustus tulisi järjestää?

Matin ja minun vastaus: Liittymällä Natoon ja säilyttämällä yleinen asevelvollisuus.

Matin kommentti: Natoon liittyminen tulee varmasti ajankohtaiseksi jossakin vaiheessa, joten tähän kysymykseen on vastattava näin.

Niinpä niinpä.

26. Mitä mieltä olette seuraavasta väittämästä: Sairaanhoidon potilasmaksut pitäisi porrastaa tulotason mukaan.

Matin vastaus: Jokseenkin eri mieltä. (Omani vastaus oli täysin eri mieltä)

Matin kommentti: Loisi turhaa byrokratiaa. Hyvätuloiset käyttävät paljon yksityisiä palveluja ja toisaalta he ovat maksaneet veroja ja joutuvat maksamaan veroja sen mukaisesti, että kuntien palvelut toimivat. Tämän kautta heidän osuutensa terveydenhoitomenoista huomioidaan välillisesti.

Perusteet täysin samat kuin minulla.

Lisäys: Muistinkin tässä että Sepän Matti olikin entinen kokoomuslainen joka loikkasi Heinolan valtuustossa aikoinaan vasemmistoliittoon. Noh, oikeus hänellä tietysti siihen on. Eniten tässä vain huvittaa Vasemmistoliiton mainostaminen itseään ainoana oikeasti vasemmistopuolueena.

3 Comments:

  • "Tosin käsittääkseni ihminen tekee päässääntöisesti työtä että vosii omistaa erilaisia tavaroita."

    Aika kapea tulkinta. Pikemminkin ihminen kai tekee työtä elääkseen ja tehdäkseen siitä elämästä mukavampaa. Tavaroilla on tuossa vain välinearvo. Jonkun mielestä hienoa keittiötä olennaisempaa on satsata syömiseen ravintoloissa. Eikä ole vaikea löytää enemmänkin esimerkkejä palveluiden kuluttamisesta tavaroiden hankkimisen sijaan.

    By Blogger Niko, at 12:47 ap., helmikuuta 25, 2007  

  • Kieltämättä, mutta näkisin että omistaminen pelaa kuitenkin kohtuullisen isoa roolia elämän mukavuudessa noin käytännössä. Kiva talo, kiva auto, kiva televisio, jne. Kun omistaa tavaroita on ne aina valmiina odottamassa käyttöä. En oikein usko että esim. näitä esmerkkejä kovin moni haluaisi pelkästään vuokrata.

    Utopistisesti ajateltuna olisi myös kivaa että omistaisin ravintolan ja saisin päättää täysin vapaasti sen olemuksesta. Tietysti realiteettien valossa on järkevämpää yleensä mennä vain ravintolaan asiakkaaksi.

    By Blogger Antti Kökkö, at 7:05 ip., helmikuuta 25, 2007  

  • "Tavaroilla on tuossa vain välinearvo. Jonkun mielestä hienoa keittiötä olennaisempaa on satsata syömiseen ravintoloissa."

    Ruoka on tavara. Ihminen omistaa ravintolasta ostamansa pihvin. Hän voi tehdä sillä mitä huvittaa, esimerkiksi laittaa muovikassiin ja viedä kirjahyllylle homehtumaan.
    Ravintola-annos pysyy ehjänä ja käyttökelpoisena vain muutaman vuoden vähemmän kuin keskiverto pesukone.

    By Blogger Hge, at 1:51 ip., toukokuuta 24, 2007  

Lähetä kommentti

<< Home